HTML

Isten hozott

Kemény Bertalan öröksége az Országos Falugondnoki Hálózat. Ha meg akarjuk érteni nemzetünket, vidékre kell mennünk. Ha építeni akarjuk a nemzetünket, vidéken kell kezdjük. Tennivaló pedig akad bőven!

Kommentek

  • Zizzenő: Ma hallottam a faluról a Kossuth rádióban. Nézem a képeket, és csak bámulok. Csodásak a képek. Gra... (2014.03.20. 19:28) EGY ÚJ CIGÁNY POLITIKAI KONCEPCIÓ ALAPJAI
  • falufejlesztes: @tbsp: Kedves Tibor Nagyon örültem a jelentkezésednek. Legközelebb május 26-án, csütörtökön, 14 ór... (2011.05.15. 15:41) Megújuló Társaság
  • dzsilla: remek írás! egyébként meg pont ma olvastam egy interjút, azt hiszem valamennyire kapcsolódik a tém... (2011.02.09. 13:58) ALUSZNAK NÉMÁN A FALUK
  • Alízium: Érdekes témák ígérkeznek. Kár, hogy kevesen hallanak ezekről az előadásokról! (2009.11.09. 13:44) CSÜTÖRTÖKI ISKOLA 2009 ŐSZ
  • Ződgyík: Kellemes az atmoszféra. Érdekes volt végignézni a képeket. Tetszik, hogy nem hagynak semmit az eny... (2009.09.26. 14:14) Az önfenntartó falu

Linkajánló

ÁTADTÁK AZ IDEI KEMÉNY BERTALAN FALUFEJLESZTÉSI DÍJAKAT

2011.03.14. 15:49 falufejlesztes

Az ország különböző pontjairól érkeztek falugondnokok, vidékfejlesztők, falufejlesztők, polgármesterek Alsómocsoládra, ahol 2011. március 04-én, pénteken ismét átadták az idei Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjakat. Kemény Bertalan, a Falufejlesztési Társaság egykori alapítója és elnöke, szelíd és következetes falufejlesztő volt, aki aktívan támogatta a lokális közösségek, emberi kapcsolatok építését. Munkája nyomán született meg a vidékfejlesztés szelíd módszere, a mai falu- és tanyagondnoki hálózat, ami húsz éve igyekszik javítani a vidék népességmegtartó képességén, a kistelepüléseken élők életminőségén.

Kemény Bertalan tiszteletére és emlékének megőrzésére a Falufejlesztési Társaság 2008-ban alapította a „Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat”, mellyel minden évben elismeri és kitünteti azokat a falugondnokokat, akik feladatukat legalább 5 éve kiemelkedő színvonalon végzik, illetve azokat a vidékfejlesztő szakembereket, közösségfejlesztőket, akik országos szinten törekszenek a centrum és a periféria közötti hídépítésre, a szakértők és a lakosság közötti párbeszéd kialakítására.

     A harmadik, immár hagyományos átadó ünnepségen Dr. Csatári Bálint, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke, V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, valamint Krizsán András a Falufejlesztési Társaság elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket, így alapozva meg a rendezvény szakmaiságát. A díjbizottság az idei évben Balog Sándor tanyagondnoknak, Jávor Károly területfejlesztő szakembernek, Török István falugondnoknak, valamint Zaja Péternek az Élőfalu Hálózat működtetőjének ítélte oda a Kemény András grafikáival díszített oklevelet, valamint a Simorka Sándor szobrászművész által készített bronzplakettet.

Balog Sándor 1999 óta Negyvenszállás tanyagondnoka, aki a tanyagondnoki feladatok mellett egyéb közösségszervező/fejlesztő tevékenységet is végez a negyvenszállásiak összekovácsolása, szabadidejük hasznos eltöltése érdekében. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jávor Károly tájépítész aki a területfejlesztés és vidékfejlesztés kapcsolatát, egymásra épülését a közösségfejlesztés szükségességében határozta meg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Török István 1994 óta Hagyárosbörönd falugondnoka, aki elsősorban a településrész adottságaiból adódó szolgáltatási hiányok leküzdését tűzte ki célul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zaja Péter az Élőfalu Hálózat működtetője, az első falugondnokok közt volt, aki részt vett a falugondnok képzés kidolgozásában.

A délutáni kerekasztal beszélgetés a vidékfejlesztés aktuális kérdései köré szerveződött, ahol az őszinte hangulatú párbeszédben a jelenlevők kérdéseire Dr. Csatári Bálint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke, Andrásfalvy Bertalan professzor, Ángyán József Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, valamint az idei év díjazottai válaszoltak.

Falufejlesztési Társaság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falu.blog.hu/api/trackback/id/tr682738751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása