HTML

Isten hozott

Kemény Bertalan öröksége az Országos Falugondnoki Hálózat. Ha meg akarjuk érteni nemzetünket, vidékre kell mennünk. Ha építeni akarjuk a nemzetünket, vidéken kell kezdjük. Tennivaló pedig akad bőven!

Kommentek

  • Zizzenő: Ma hallottam a faluról a Kossuth rádióban. Nézem a képeket, és csak bámulok. Csodásak a képek. Gra... (2014.03.20. 19:28) EGY ÚJ CIGÁNY POLITIKAI KONCEPCIÓ ALAPJAI
  • falufejlesztes: @tbsp: Kedves Tibor Nagyon örültem a jelentkezésednek. Legközelebb május 26-án, csütörtökön, 14 ór... (2011.05.15. 15:41) Megújuló Társaság
  • dzsilla: remek írás! egyébként meg pont ma olvastam egy interjút, azt hiszem valamennyire kapcsolódik a tém... (2011.02.09. 13:58) ALUSZNAK NÉMÁN A FALUK
  • Alízium: Érdekes témák ígérkeznek. Kár, hogy kevesen hallanak ezekről az előadásokról! (2009.11.09. 13:44) CSÜTÖRTÖKI ISKOLA 2009 ŐSZ
  • Ződgyík: Kellemes az atmoszféra. Érdekes volt végignézni a képeket. Tetszik, hogy nem hagynak semmit az eny... (2009.09.26. 14:14) Az önfenntartó falu

Linkajánló

KEMÉNY BERTALAN FALUFEJLESZTÉSI DÍJ - 2011

2010.11.30. 15:12 falufejlesztes

GESELLSCHAFT FÜR DORFENTWICKLUNG

VILLAGE DEVELOPMENT ASSOCIATION

ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DES VILLAGES

 

 

A Falufejlesztési Társaság 13/2008. (VII.17.) számú határozatával, Kemény Bertalan tiszteletére, mint a Falufejlesztési Társaság megalapítója és a falugondnoki szolgálat létrehozója emlékének megőrzésére:

 

„KEMÉNY BERTALAN FALUFEJLESZTÉSI DÍJ” –at alapított.

A következő évi díjak átadása 2011. március 4-én, 11 órakor lesz

Alsómocsoládon, a faluházban.

(A részletes programról előzetesen tájékoztatunk mindenkit a www.falu.blog honlapon.)

 

A díj alapításának célja, hogy erkölcsi elismerése legyen mindazon természetes személyeknek, országhatáron belül, illetve a Kárpát-medence területén, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon végzik, valamint a vidék és falufejlesztés elkötelezettjeként a vidék és falufejlesztés tekintetében, szűkebb környezetükben, vagy országos szinten is kiemelkedőt hoztak létre.

A díj,10 cm Ø bronz plakett, melynek előlapját Kemény Bertalan portréja, „Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj” felirattal, hátlapját a Falufejlesztési Társaság logója díszíti. A díj Simorka Sándor szobrászművész alkotása. A díjat díszes oklevél kíséri, mely tartalmazza a díj megnevezését, feltüntetve az adományozót és az adományozás évét. Tartalmazza továbbá a díjban részesülő nevét, és az odaítélés rövid indokolását. Az oklevelet a Falufejlesztési Társaság Elnöke, és díjat odaítélő bizottság elnöke írja alá.

A díj csak természetes személy részére egy alkalommal ítélhető oda. A díjban részesülhet az a természetes személy, - falugondnok, illetve a falu és vidékfejlesztés során szűkebb vagy tágabb környezetésben jelentős eredményeket elérő személy - akit e szabályzatban foglaltak  szerint a díjra érdemesnek  tart a javaslattevő. A Díj adományozására szóló felhívást a Falufejlesztési Társaság elnöke minden év december 15-éig  a Társaság honlapján közzé teszi. A javaslatot, a felhívás mellékletét képező űrlap felhasználásával kell benyújtani.

A javaslat és ajánlásokat a mellékelt adatlapon 2011. január 20-ig kell a FALUFEJLESZTÉSI TÁRSASÁG címére eljuttatni a következő címre:

1051 Budapest, Zrínyi M. u. 16. III. em. 7

vagy e-mailben a: falufejlesztes@gmail.com

 

 

A javaslatokat a „Díj bizottság” értékeli és javaslatát minden év február 15-ig jóváhagyásra a Falufejlesztési Társaság Elnöksége elé terjeszti.

A „Díj bizottság ” tagjai:

Glatz Ferenc elnök

Kemény család egy tagja

 Andrásfalvy Bertalan

Csatári Bálint

Csörszné Zelenák Katalin

Dicső László

Fejes István

Krizsán András

Szaló Péter

A beérkezett ajánlások közül a Díjbizottság előnyben részesíti azokat a javaslatokat, melyet a javaslattevőn túl, a javasolt személy munkáltatója, a települési önkormányzat, vagy egyéb, pl. civil szervezetek, egyesületek is támogatnak. Az Elnökség a „Díj bizottság” javaslata alapján, március 4-éig hozza meg döntését.

Az Elnökség a Falufejlesztési Társaság elnökén keresztül gondoskodik a díjazott értesítéséről, a díj és oklevél  elkészítéséről, és az átadó ünnepség megszervezéséről.

A Falufejlesztési Társaság a díjazottakról nyilvántartást vezet, melyet honlapján közzé tesz.

 Budapest, 2010.  november 25.

 

                                                                                  Krizsán András

                                                                                      Falufejlesztési Társaság 

                                                                                                    elnöke

 

KEMÉNY BERTALAN FALUFEJLESZTÉSI DÍJ

ajánló adatlap

 

(Az ajánlást kérjük, hogy 2011 január 20-ig küldjék el a Falufejlesztési Társaság 1051 Budapest, Zrínyi u. 16 III.em.7 címére, vagy e-mailben a falufejlesztes@gmail.com címre)

 

Jelölő szervezet neve:

 

 

Levelezési címe:

 

 

Telefonszáma:

 

 

Megyei Falugondnok Egyesület ajánlása:

(csak a falugondnok esetében)

 

 

 

 

Javasolt személy neve:

 

 

Foglalkozás, beosztás:

 

 

Rövid Szakmai méltatás:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: …………………..

 

                                                                                  ……………………………………………

                                                                                           Jelölő szervezet aláírása

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falu.blog.hu/api/trackback/id/tr722483686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása